poniedziałek, 23 maja 2016

Łosoś gotowany na parze i pieczony camembert

Witam,
zapraszam na pyszny obiad. 


Będziecie potrzebować:

- świeży łosoś (300 gram),
- pieprz,
- cytryna,
- ser camembert,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Łososia tnę na kawałki mniej więcej 3 x 2 cm.


2. Solę i pieprzę. 


3. Dzielę na dwie porcje. Każdą układam na folię aluminiową. Dodaje łyżkę masła klarowanego, dwie połówki plasterka cytryny i posiekaną pietruszkę. 


4. Zawinięte pakunki wkładam do garnka do gotowania na parze na wrzącą,osoloną wodę. Przykrywam i gotuję 15 minut.


5. Camembert rozcinam w poprzek.


6. Każdy kawałek sera umieszczam w żaroodpornej kokilce. Zapiekam do zrumienienia w temperaturze 180 stopni C.


Podaję razem. Do łososia dodaję odrobinę soku z cytryny. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz