Witam,
zapraszam na pyszny obiad.
Będziecie potrzebować:
- świeży łosoś (300 gram),
- pieprz,
- cytryna,
- ser camembert,
- zielona pietruszka.
Wykonanie:
1. Łososia tnę na kawałki mniej więcej 3 x 2 cm.
2. Solę i pieprzę.
3. Dzielę na dwie porcje. Każdą układam na folię aluminiową. Dodaje łyżkę masła klarowanego, dwie połówki plasterka cytryny i posiekaną pietruszkę.
4. Zawinięte pakunki wkładam do garnka do gotowania na parze na wrzącą,osoloną wodę. Przykrywam i gotuję 15 minut.
5. Camembert rozcinam w poprzek.
6. Każdy kawałek sera umieszczam w żaroodpornej kokilce. Zapiekam do zrumienienia w temperaturze 180 stopni C.
Podaję razem. Do łososia dodaję odrobinę soku z cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz