Witam,
zapraszam na wyjątkowy gulasz rybny.
Będziecie potrzebować:
- kawałki polędwicy z tuńczyka,
- dwie czerwone cebule,
- dwa ząbki czosnku,
- papryka zielona,
- pomidory w puszce,
- liście laurowe,
- białe wino,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- papryka słodka i ostra.
Wykonanie:
1. Cebulę kroję w dość duże kawałki.
2. Paprykę kroję w podobne kawałki.
3. Na rozgrzaną oliwę wrzucam oba warzywa.
4. Dodaję posiekany drobno czosnek. Solę i pieprzę.
5. Dorzucam liść laurowy. Duszę 7 minut czasem mieszając.
6. Dorzucam pomidory z puszki.
7. Każdego pomidora przekrawam na pół łyżką.
8. Wsypuję obie papryki. Duszę wszystko 8 minut.
9. Dolewam pół szklanki wina. Gotuję jeszcze 5 minut.
10. Wrzucam kawałki polędwicy z tuńczyka. Mieszam i duszę jeszcze 12 minut na średnim palniku.
Podaję z ryżem tuż po przyrządzeniu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz