poniedziałek, 8 lutego 2016

Zawijane kotleciki z piersi

Witam,
zapraszam na kotlety zawijane.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- plastry sera,
- wędlina,
- papryka słodka,
- curry.


Wykonanie:

1. Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Każdą pierś kroję mnie więcej na pół.


2. Rozbijam je delikatnie tłuczkiem.


3. Posypuję solą, pieprzem, papryką i curry.


4. Na każdy filet kładę plaster sera i plaster wędliny.


5. Zawijam mięso tak, by jak najbardziej przykryć ser. Spinam każdy kotlet wykałaczkami.


6. Obtaczam go w jajku.


7. Potem w bułce.


8. Wrzucam na gorący olej. Wykałaczki wyjmuję z filetów chwile przed podaniem.


Zawijane kotleciki idealnie smakują z kopytkami w sosie pieczarkowym.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz