Witam,
zapraszam na kotlety zawijane.
Będziecie potrzebować:
- dwie piersi z kurczaka,
- sól i pieprz,
- jajko,
- bułka tarta,
- plastry sera,
- wędlina,
- papryka słodka,
- curry.
Wykonanie:
1. Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym. Każdą pierś kroję mnie więcej na pół.
2. Rozbijam je delikatnie tłuczkiem.
3. Posypuję solą, pieprzem, papryką i curry.
4. Na każdy filet kładę plaster sera i plaster wędliny.
5. Zawijam mięso tak, by jak najbardziej przykryć ser. Spinam każdy kotlet wykałaczkami.
6. Obtaczam go w jajku.
7. Potem w bułce.
8. Wrzucam na gorący olej. Wykałaczki wyjmuję z filetów chwile przed podaniem.
Zawijane kotleciki idealnie smakują z kopytkami w sosie pieczarkowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz