Witam,
zapraszam na makaron.
Będziecie potrzebować:
- 150 gram kiełbasy,
- 200 gram makaronu,
- sól i pieprz,
- 30 gram sera tartego,
- cebula,
- 50 gram pieczarek,
- koperek,
- koperek,
- 100 ml śmietanki.
Wykonanie:
1. Kroję cebulę dość drobno.
2. Pieczarki (nie myję! ale niektóre obieram) kroję w plasterki.
3. Na rozgrzanej patelni blanszuję cebulę.
4. Kiełbasę kroję w kostkę.
5. Do cebuli dorzucam pieczarki, solę i pieprzę. Chwilę smażę razem.
6. Następnie dorzucam kiełbasę. Smażę 5-7 minut.
7. Makaron gotuję w osolonej wodzie.
8. Dolewam śmietankę i 100 ml zimnej wody.
9. Dosypuję sos. Mieszam i gotuję 2 minuty.
Podaję z makaronem przelanym wrzątkiem. Z wierzchu posypuję serem i koperkiem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz