Witam,
zapraszam na doskonałe warzywa.
Będziecie potrzebować:
- cztery ziemniaki,
- bób,
- kalafior,
- szparagi,
- boczek wędzony,
- sól i pieprz,
- szczypiorek,
- koperek,
- zielona pietruszka,
- bazylia,
Wykonanie:
1. Kalafior gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie, odkładam do sitko łyżką cedzakową.
2. W taki sam sposób gotuję ziemniaki, a potem bób.
3. Na patelnie wkładam pokrojony w cienkie plastry boczek. Smażę dłuższą chwilę.
4. Przekładam ziemniaki na patelnię, smażę chwilę.
5. Dokładam surowe szparagi, smażę dalszą chwilę.
6. Dorzucam kalafior i bób, znowu smażę chwilę.
7. Wszystkie zioła siekam drobno.
8. Posypuję nimi warzywa. Dodaję sól i pieprz.
Wyjmuję na talerz i polewam odrobiną oleju pietruszkowego.
Smacznego!






Brak komentarzy:
Prześlij komentarz