wtorek, 10 lipca 2018

Warzywa smażone w oleju pietruszkowym

Witam,
zapraszam na doskonałe warzywa.


Będziecie potrzebować:

- cztery ziemniaki,
- bób,
- kalafior,
- szparagi,
- boczek wędzony,
- sól i pieprz,
- szczypiorek, 
- koperek, 
- zielona pietruszka,
- bazylia,


Wykonanie:

1. Kalafior gotuję prawie do miękkości w osolonej wodzie, odkładam do sitko łyżką cedzakową.


2. W taki sam sposób gotuję ziemniaki, a potem bób.


3. Na patelnie wkładam pokrojony w cienkie plastry boczek. Smażę dłuższą chwilę.


4. Przekładam ziemniaki na patelnię, smażę chwilę.


5. Dokładam surowe szparagi, smażę dalszą chwilę.


6. Dorzucam kalafior i bób, znowu smażę chwilę.


7. Wszystkie zioła siekam drobno.


8. Posypuję nimi warzywa. Dodaję sól i pieprz.


Wyjmuję na talerz i polewam odrobiną oleju pietruszkowego.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz