Witam,
zapraszam na zupę z aromatem.
Będziecie potrzebować:
- bulion warzywny lub na skrzydełkach,
- fenkuł włoski,
- sól i pieprz,
- jabłko,
- oliwa paprykowa,
- ziemniak,
- por,
- dwie cebulki dymki,
- garść orzechów,
- tymianek,
- kurkuma,
- syrop klonowy.
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewam odrobinę tłuszczu, podsmażam na nim posiekanego pora i cebulę dymkę.
2. Dodaję pokrojoną gorę fenkułu.
3. oraz dół.
4. Obrane i pokrojone jabłko.
5. Do tego obranego i pokrojonego ziemniaka.
6. Dodaję sól, pieprz, tymianek, pół łyżeczki syropu klonowego i trochę kurkumy. Smażę mieszając 10 minut.
8. Mielę blenderem, wstawiam do zagrzania.
9. Orzechy wrzucam na pustą patelnię, smażę chwilę.
Gotową zupę posypuję orzechami i posiekany koperkiem z fenkułu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz