wtorek, 16 maja 2017

Zupa krem z kopru włoskiego

Witam,
zapraszam na zupę z aromatem.


Będziecie potrzebować:

- fenkuł włoski,
- sól i pieprz,
- jabłko,
- oliwa paprykowa,
- ziemniak,
- por,
- dwie cebulki dymki,
- garść orzechów,
- tymianek,
- kurkuma,
- syrop klonowy.


Wykonanie:

1. Na patelni rozgrzewam odrobinę tłuszczu, podsmażam na nim posiekanego pora i cebulę dymkę.


2. Dodaję pokrojoną gorę fenkułu.


3. oraz dół.


4. Obrane i pokrojone jabłko.


5. Do tego obranego i pokrojonego ziemniaka.


6. Dodaję sól, pieprz, tymianek, pół łyżeczki syropu klonowego i trochę kurkumy. Smażę mieszając 10 minut.


7. Przekładam wszystko do bulionu, odstawiam, żeby przestygło.


8. Mielę blenderem, wstawiam do zagrzania.


9. Orzechy wrzucam na pustą patelnię, smażę chwilę.


Gotową zupę posypuję orzechami i posiekany koperkiem z fenkułu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz