czwartek, 18 maja 2017

Ryba pieczona w płatkach migdałów

Witam,
zapraszam na pyszną rybę.


Będziecie potrzebować:

- filety z miruny (lub dorsza),
- sól i pieprz,
- oliwa,
- migdały w płatkach,
- masło,
- kolendra,
- sok z cytryny,
- oregano, koperek.


Wykonanie:

1. Filety z ryby kroję na drobniejsze części. Solę i pieprzę.


2. Przekładam do formy żaroodpornej. Zalewam je dwoma łyżkami oliwy.


3. Posypuję kolendrą i oregano.


4. Kładę po kawałku masła.


5. Zasypuję płatkami migdałów, zalewam dwoma łyżkami soku z cytryny i pół szklanki wody.
Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni C. Wstawiam rybę na 20 minut.


Od razu podaję posypaną koperkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz