piątek, 12 maja 2017

Krem pomarańczowy

Witam,
zapraszam na deserek.


Będziecie potrzebować:

- dwie pomarańcze,
- dwie galaretki pomarańczowe,
- serem homogenizowany - waniliowy,
- ciastka kruche waniliowe,
- kwiatki nagietka.


Wykonanie:

1. Galaretki wsypuję do dwóch misek, zalewam osobno po 250 ml wrzątku.


2. Pomarańcze obieram.


3. Mielę w blenderze z dodatkiem kilku płatków nagietka.


4. Do jednej galaretki wkładam zmielone pomarańcze, do drugiej serek waniliowy.


5. W ozdobnych miseczkach układam na dno po ciastku.


6. Do połowy wysokości wlewam galaretkę z serkiem.


7. Dokładam jeszcze kilka  ciastek. Wstawiam do lodówki do zastygnięcia.


8. Na wierzch wylewam galaretkę z pomarańczą. Wstawiam do lodówki do zastygnięcia.


9.Górę dekoruję kawałkiem pomarańczy i kwiatkiem nagietka.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz