środa, 13 kwietnia 2016

Kotlety ziemniaczane

Witam,
zapraszam na niezwyczajne kotlety.


Będziecie potrzebować:

- 1.5 kg ziemniaków,
- dwa jajka,
- dwie cebule dymki,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- bułka tarta,
- skrobia ziemniaczana,


Wykonanie:

1. Ziemniaki gotuję 25 minut w osolonym wrzątku. 


2. Do blendera wrzucam jajka, pokrojone cebule, po łyżce oliwy i skrobi oraz dwie łyżki bułki tartej. Mielę.


3. Ziemniaki odlewam, osuszam i ugniatam łyżką do puree. 


4. Wlewam do nich masę jajeczną. Solę i [ieprzę do smaku. Mieszam bardzo dokładnie.


5. Smażę na ciemno złoty kolor na rozgrzanym maśle klarowanym. 


Podaję z sosem pieczarkowym
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz