Witam,
zapraszam na niezwyczajne kotlety.
Będziecie potrzebować:
- 1.5 kg ziemniaków,
- dwa jajka,
- dwie cebule dymki,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- bułka tarta,
- skrobia ziemniaczana,
Wykonanie:
1. Ziemniaki gotuję 25 minut w osolonym wrzątku.
2. Do blendera wrzucam jajka, pokrojone cebule, po łyżce oliwy i skrobi oraz dwie łyżki bułki tartej. Mielę.
3. Ziemniaki odlewam, osuszam i ugniatam łyżką do puree.
4. Wlewam do nich masę jajeczną. Solę i [ieprzę do smaku. Mieszam bardzo dokładnie.
5. Smażę na ciemno złoty kolor na rozgrzanym maśle klarowanym.
Podaję z sosem pieczarkowym.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz