piątek, 15 maja 2015

Pancakes pierniczkowe

Witam,
zapraszam na nowy smak w kuchni.


Będziecie potrzebować:

- 100 gram mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- jajko,
- 150 ml mleka,
- sól, 
- 50 gram cukru piernikowego,


Wykonanie:

1. Do miski wrzucam mąkę, cukier, proszek do pieczenia i trochę soli.


2. Do jajka wlewam mleko. Ubijam je dość dokładnie.


3. Przelewam masę jajeczną do masy mącznej.


4. Mieszam dokładnie widelcem. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jeżeli nie ma, regulujemy je mąką lub mlekiem.


5. Na rozgrzanym maśle smażę małe pancaksy.


Podaję z miodem lub konfiturami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz