Witam,
zapraszam na inną wersję sosu pieczarkowego.
Będziecie potrzebować:
- 300 gram mięsa mielonego,
- 250 gram pieczarek,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- 150 gram serka mascarpone,
- bazylia,
- chilli,
- sól i pieprz,
- białe wino,
- makaron.
Wykonanie:
1. Rozgrzewam oliwę. Wrzucam na nią posiekaną cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku.
2. Dokładam mięso. Solę i pieprzę.
3. Dokładam pieczarki, Duszę aż zbrązowieją.
4. Dolewam 125 ml wina. Zagotowuję.
5. Przyprawiam chilli i bazylią.
6. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.
7. Do serka dolewam kilka łyżek wina z patelni. Mieszam.
8. Od razu wlewam z powrotem na patelnię.
9. Nie doprowadzam do zagotowania ale mocno podgrzewam.
Podaję z odcedzonym makaronem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz