niedziela, 17 maja 2015

Makaron z pieczarkami i mascarpone

Witam,
zapraszam na inną wersję sosu pieczarkowego.


Będziecie potrzebować:

- 300 gram mięsa mielonego,
- 250 gram pieczarek,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- 150 gram serka mascarpone,
- bazylia,
- chilli,
- sól i pieprz,
- białe wino,
- makaron.


Wykonanie:

1. Rozgrzewam oliwę. Wrzucam na nią posiekaną cebulę i rozdrobnione ząbki czosnku.


2. Dokładam mięso. Solę i pieprzę.


3. Dokładam pieczarki, Duszę aż zbrązowieją.


4. Dolewam 125 ml wina. Zagotowuję.


5. Przyprawiam chilli i bazylią.


6. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu.


7. Do serka dolewam kilka łyżek wina z patelni. Mieszam.


8. Od razu wlewam z powrotem na patelnię.


9. Nie doprowadzam do zagotowania ale mocno podgrzewam.


Podaję z odcedzonym makaronem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz