Witam,
zapraszam na pizzę po raz trzeci.
Będziecie potrzebować:
- salami pepperoni,
- ser w plastrach,
- mała puszka kukurydzy z papryką,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- trzy łyżki sera parmezan,
- keczup.
Wykonanie:
1. Blachę do pizzy smaruję oliwą (za pomocą pędzla).
2. Kładę na nią ciasto i rozciągam je delikatnie rękami.
3. Rozciągam ciasto, do momentu, aż wypełni całą blachę.
4. Smaruję keczupem.
5. Cebulę i ząbki czosnku obieram i kroję w cienkie plasterki.
6. Rozsypuję je na rozsmarowanym keczupie.
7. Na tym układam plastry sera.
8. Potem posypuję odsączoną kukurydzą.
9. A na wierzch układam plasterki salami.
10. Z góry sypię tartym parmezanem.
Rozgrzewam piekarnik do 230 stopni C i wstawiam na 17 minut. Podaję gorącą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz