wtorek, 4 lutego 2014

Pizza salami

Witam,
zapraszam na pizzę po raz trzeci.


Będziecie potrzebować:

- salami pepperoni,
- ser w plastrach,
- mała puszka kukurydzy z papryką,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- trzy łyżki sera parmezan,
- keczup.

Wykonanie:

1. Blachę do pizzy smaruję oliwą (za pomocą pędzla).
 

2. Kładę na nią ciasto i rozciągam je delikatnie rękami.
 

3. Rozciągam ciasto, do momentu, aż wypełni całą blachę.

4. Smaruję keczupem.

5. Cebulę i ząbki czosnku obieram i kroję w cienkie plasterki.

6. Rozsypuję je na rozsmarowanym keczupie.


7. Na tym układam plastry sera.

8. Potem posypuję odsączoną kukurydzą.

9. A na wierzch  układam plasterki salami.


10. Z góry sypię tartym parmezanem.

Rozgrzewam piekarnik do 230 stopni C i wstawiam na 17 minut. Podaję gorącą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz