Witam,
zapraszam na nietypowy gulasz.
- wieprzowina na gulasz (400 gram),
- sól i pieprz,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- dwa pory,
- kostka rosołku,
- koperek,
- pomidory suszone w oleju (40 gram),
- mąka (2 łyżki),
Wykonanie:
1. Mięso kroję w niewielką kostkę.
2.Obsypuję solą, pieprzem i mąką. Odstawiam na 10 minut.
3. Na rozgrzanym maśle smażę mięso, do momentu aż całe nie zbrązowieje.
4. Dorzucam pokrojone drobno pory i cebulę.
5. Wrzucam też jeden liść laurowy i trzy ziela angielskie.
6. Oraz przeciśnięty czosnek.
7. Oraz pokrojone w cienkie paski pomidory.
8. Wlewam do gulaszu 500 ml wody i wrzucam rosołek.
9. Gotuję 1 godzinę na niewielkim gazie. Mieszam od czasu do czasu.
Gotowy gulasz posypuję posiekanym koperkiem. Podaję z plackami ziemniaczanymi. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz