czwartek, 6 lutego 2014

Gulasz z suszonymi pomidorami

Witam,
zapraszam na nietypowy gulasz.




Będziecie potrzebować:

- wieprzowina na gulasz (400 gram),
- sól i pieprz,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- ziele angielskie,
- liść laurowy,
- dwa pory,
- kostka rosołku,
- koperek,
- pomidory suszone w oleju (40 gram),
- mąka (2 łyżki),


Wykonanie:

1. Mięso kroję w niewielką kostkę.

2.Obsypuję solą, pieprzem i mąką. Odstawiam na 10 minut.


3. Na rozgrzanym maśle smażę mięso, do momentu aż całe nie zbrązowieje.

4. Dorzucam pokrojone drobno pory i cebulę.

5. Wrzucam też jeden liść laurowy i trzy ziela angielskie.

6. Oraz przeciśnięty czosnek.

7. Oraz pokrojone w cienkie paski pomidory.

8. Wlewam do gulaszu 500 ml wody i wrzucam rosołek.


9. Gotuję 1 godzinę na niewielkim gazie. Mieszam od czasu do czasu. 


Gotowy gulasz posypuję posiekanym koperkiem. Podaję z plackami ziemniaczanymi. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz