poniedziałek, 3 lutego 2014

Ciasteczka kruche z truskawką

Witam,
zapraszam na szybki, sobotni deser.


Będziecie potrzebować:

- łyżeczka żelatyny,
- galaretka poziomkowa lub truskawkowa,
- serek homogenizowany truskawkowy,
- truskawki,
- babeczki słodkie Dan Cake.


Wykonanie:
1. Galaretkę rozpuszczam w 250 ml wrzątku.


2. Żelatynę rozpuszczam w odrobinie wrzątku.

3. Dokładam po łyżce serka i mieszam intensywnie.

4. Do serka dolewam dwie łyżki galaretki.

5. Babeczki układam na tacy lub talerzu.

6. Do babeczek wkładam tężejący serek.

7. W każdą babeczkę wkładam truskawkę.

8. Polewam je już zimną galaretką.

Przekładam na inny talerz i wstawiam do lodówki na minimum 20 minut. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz