piątek, 13 września 2013

Jajecznica z kurkami

Witam,
zapraszam na wczesno - jesienne śniadanie.


Będziecie potrzebować:

- dwa jajka,
- sól i pieprz,
- 5 sporych kurek,
- mała część pora,
- szczypiorek,
- około kieliszek (50 ml) śmietanki 12 %.
- masło klarowane (lub zwykłe).


Wykonanie:

1. Na patelni rozpuszczam trochę masła.


2. Wrzucam pokrojonego drobno pora. Duszę go aż zmięknie.


3. Dorzucam posiekane kurki. Duszę 5 minut.


4. Do miseczki wbijam jajka, dosypuję siekany szczypiorek i wlewam śmietankę.


5. Solę i pieprzę.


6. Wlewam jajka na patelnię do kurek.


7. Mieszam dość intensywnie. Czekam aż uzyska pożądaną konsystencję.


Wykładam na podgrzany talerz. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz