wtorek, 13 marca 2018

Pstrąg łososiowy w cytrynach

Witam,
zapraszam na pyszną rybę.


Będziecie potrzebować:

- pstrąg łososiowy,
- sól i pieprz,
- sos sojowy,
- rozmaryn,
- tymianek.


Wykonanie:

1. Pstrąga myję pod bieżącą wodą. Solę i pierzę.


2. Na dnie formy żaroodpornej kładę dwa plastry cytryn w rumie (rozkrojone na pół), i wlewam dwie łyżki oliwy.


3. Układam kawałki pstrąga i polewam je trzema łyżkami sosu sojowego.


4. Układam na wierzch trzy plastry cytryn w rumie.


5. Posypuję posiekanym tymiankiem i rozmarynem.


Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 25 minut.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz