czwartek, 15 marca 2018

Zupa serowa z sześcioma serami

Witam,
zapraszam na zjawiskową zupę.


Będziecie potrzebować:

- śmietana 30 %,
- sól i pieprz,
- ziemniaki,
- czosnek,
- ser Cheddar,
- ser Gorgonzola,
- ser Mozzarella żółta,
- serki topione "Cztery szery".


Wykonanie:

1. Do garnka ucieram z dużych oczkach tarki 150 gram mozzarelli.


2. Wkrawam ziemniaki oraz wciskam czosnek. Zalewam bulionem.


3. Z mieszanki "Cztery sery" wybieram sery Maasdamer, Gouda wędzona i Emmentaler. Obrane wrzucam do garnka, wstawiam na lekki palnik.


4. Dodaję 100 gram sera Gorgonzola i 50 gram Cheddara.


5. Gotuję całość 30 minut często mieszając. Pod sam koniec dolewam trochę śmietanki.


Solę i pieprzę już na talerzu.
Podaję z grzankami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz