piątek, 22 sierpnia 2014

Cytryny w rumie

Witam,
zapraszam na dodatek do deserów i herbaty.


Będziecie potrzebować:

- cytryny,
- miód,
- rum.


Wykonanie:

1. Cytryny oparzam, kroję w cienkie plasterki, wyjmuję z nich pestki i odkładam końcówki.


2. Układam w małym słoiku tak, żeby warstwa  plasterków kończyły się równo z górą słoika.


3. Do miseczki wlewam 50 ml rumu i wsypuję dwie łyżeczki cukru. Mieszam do całkowitego rozpuszczenia.


4. Wlewam 75 ml miodu. Mieszam intensywnie.


5. Rumem zalewam cytryny. 


6. Jeśli nie udało się rozmieszać miodu zupełnie, zamykam słoik i potrząsam nim aż się miód rozpuści.


Odstawiam słoiczek do szafki na minimum trzy dni. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz