wtorek, 10 lutego 2015

Zapiekane naleśniki

Witam,
zapraszam na pyszne naleśniki.

Będziecie potrzebować:


- 200 gram mięsa mielonego,
- 200 gram pieczarek,
- cebula,
- jajko,
- 30 gram sera tartego,
- dwa ząbki czosnku,
- sól i pieprz,
- naleśniki (klasyczne lub ziołowe),
- pietruszka zielona, lubczyk.



Wykonanie:



1. Na patelni rozgrzewam masło klarowane. Blanszuję cebulę.




2. Do cebuli wrzucam przekrojone na pół pieczarki.




3. Solę i pieprzę. Smażę chwilę.




4. Oddzielam pieczarki od cebuli.




5. Na patelnię do cebuli wkładam mięso mielone.




6. Solę, pieprzę, posypuję pietruszką i lubczykiem.




7. Usmażone mięso wykładam po równo na sześć naleśników.




8. Naleśniki zwijam w rulonik. Układam w formie silikonowej.




9. Mieszam jajko z tartym serem i pieczarkami. Polewam naleśniki.




10. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.



Po 10 minutach wyjmuję i zajadam.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz