Witam,
zapraszam na pyszne naleśniki.
Będziecie potrzebować:
- 200 gram mięsa mielonego,
- 200 gram pieczarek,
- cebula,
- jajko,
- 30 gram sera tartego,
- dwa ząbki czosnku,
- sól i pieprz,
- pietruszka zielona, lubczyk.
Wykonanie:
1. Na patelni rozgrzewam masło klarowane. Blanszuję cebulę.
2. Do cebuli wrzucam przekrojone na pół pieczarki.
3. Solę i pieprzę. Smażę chwilę.
4. Oddzielam pieczarki od cebuli.
5. Na patelnię do cebuli wkładam mięso mielone.
6. Solę, pieprzę, posypuję pietruszką i lubczykiem.
7. Usmażone mięso wykładam po równo na sześć naleśników.
8. Naleśniki zwijam w rulonik. Układam w formie silikonowej.
9. Mieszam jajko z tartym serem i pieczarkami. Polewam naleśniki.
10. Wstawiam do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika.
Po 10 minutach wyjmuję i zajadam.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz