Witam,
zapraszam na pyszną cebulkę.
Będziecie potrzebować:
- cebula,
- sól i pieprz,
- dwie łyżki miodu,
- dwie łyżki octu winnego,
- dwie łyżki masła klarowanego.
Wykonanie:
1. Cebulę obieram i kroję w piórka.
2. Roztapiam na patelni masło, wrzucam cebulę.
3. Często mieszam i czekam, aż nabierze słomkowego koloru.
4. Dorzucam do patelni miód
5. i wlewam ocet winny.
6. Mieszam, aż rozpuści się miód a cebulka nabierze złocistego koloru. Solę i pieprzę.
7. Zdejmuję z palnika i zostawiam na patelni żeby doszło.
Dorzucam cebulkę do kotletów schabowych lub na pizzę.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz