Witam,
zapraszam na złote wspomnienie z Francji.
Będziecie potrzebować:
- kwiaty cukinii,
- sól i pieprz,
- jajko,
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka mleka.
- 2 szklanki mąki,
- 1 szklanka mleka.
Wykonanie:
1. Kwiaty oddzielam do mini cukinii i myję pod bieżącą wodą.
2. Mąkę wsypuję do miski, wewnątrz robię zagłębienie.
3. Wbijam w zagłębienie jajko, wsypuję sól i pieprz.
4. Wlewam mleko.
5. Mieszam bardzo intensywnie.
6. Kwiaty cukinii obtaczam w cieście z każdej strony.
7. Smażę na rozgrzanej oliwie (musi być jej sporo) na jasno złoty kolor.
8. A najlepsze są końcówki kwiatów, im większe, tym smaczniejsze ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz