Witam,
Zapraszam na sałatkę na ciepło.
Będziecie potrzebować:
- trzy ziemniaki,
- jeden batat,
- sól i pieprz,
- jedna łyżka miodu,
- oliwa,
- zielona pietruszka i koperek.
Wykonanie:
1. Ziemniaki i batata obieram.
2. Ziemniaki kroję w duże słupki (1 cm na 1 cm na szerokość ziemniaka).
3. Batata kroję w ten sposób.
4. Zalewam zimną wodą, solę i gotuję 20 minut.
5. Ziemniaki odcedzam i odparowuję..
6. Ziemniaki wrzucam do formy do zapiekania.
7. Dodaję miód.
8. Sypię pieprzem, koperkiem i zieloną pietruszką.
Wstawiam na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C.
Smacznego!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz