czwartek, 26 czerwca 2014

Sałatka ziemniaczano - batatowa

Witam,
Zapraszam na sałatkę na ciepło.


Będziecie potrzebować:

- trzy ziemniaki,
- jeden batat,
- sól i pieprz,
- jedna łyżka miodu,
- oliwa,
- zielona pietruszka i koperek.


Wykonanie:

1. Ziemniaki i batata obieram.


2. Ziemniaki kroję w duże słupki (1 cm na 1 cm na szerokość ziemniaka).


3. Batata kroję w ten sposób.


4. Zalewam zimną wodą, solę i gotuję 20 minut.


5. Ziemniaki odcedzam i odparowuję..


6. Ziemniaki wrzucam do formy do zapiekania.


7. Dodaję miód.


8. Sypię pieprzem, koperkiem i zieloną pietruszką.


Wstawiam na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni C. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz