wtorek, 14 stycznia 2014

Pizza capriciosa

Witam,
zapraszam na pizzę po raz drugi.


Będziecie potrzebować:

- pieczarki (około 7 dużych),
- cebula, 
- szynka (dwa plastry),
- sól i pieprz,
- ser żółty (parmezan, tarty, plastry),
- keczup,

Wykonanie:

 1. Cebulę kroję dość drobno.


2. Podsmażam ją na maśle.

3. Dodaję do niej pokrojone w plasterki pieczarki.

4. Gdy już się przyrumienią, dodaję sól i pieprz.


 5. Blachę do pizzy smaruję oliwą (za pomocą pędzla), kładę na nią ciasto i rozciągam je delikatnie rękami, aż wypełni całą blachę.


6. Smaruję ciasto keczupem.

7. Na wierzch kładę plastry sera.

8. Potem pieczarki z cebulą.


9. Następnie pokrojone w drobniejsze części szynkę.

10. Całość posypuję startym serem.

11. Oraz rozdrobniony parmezan.

Rozgrzewam piekarnik do 230 stopni C i wstawiam na 17 minut. Podaję gorącą. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz