Witam,
zapraszam na pizzę po raz drugi.
Będziecie potrzebować:
- pieczarki (około 7 dużych),
- cebula,
- szynka (dwa plastry),
- sól i pieprz,
- ser żółty (parmezan, tarty, plastry),
- keczup,
Wykonanie:
1. Cebulę kroję dość drobno.
2. Podsmażam ją na maśle.
3. Dodaję do niej pokrojone w plasterki pieczarki.
4. Gdy już się przyrumienią, dodaję sól i pieprz.
5. Blachę do pizzy smaruję oliwą (za pomocą pędzla), kładę na nią ciasto i rozciągam je delikatnie rękami, aż wypełni całą blachę.
6. Smaruję ciasto keczupem.
7. Na wierzch kładę plastry sera.
8. Potem pieczarki z cebulą.
9. Następnie pokrojone w drobniejsze części szynkę.
10. Całość posypuję startym serem.
11. Oraz rozdrobniony parmezan.
Rozgrzewam piekarnik do 230 stopni C i wstawiam na 17 minut. Podaję gorącą. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz