Witam,
zapraszam na typowego kotleta.
Będziecie potrzebować:
- dwie piersi z kurczaka,
- mleko (30 ml),
- mąka pszenna (75 gram),
- bułka tarta (75 gram),
- sól i pieprz,
- jajko,
- suszony koperek,
- papryka słodka,
- curry,
Wykonanie:
1. Piersi kurczaka oczyszczam i kroję na mniejsze części.
2. Wkładam do miski, solę i pieprzę.
3. Do głębokiego talerza wbijam jajko. Dosypuję do niego trochę soli, szczyptę curry i po łyżeczce słodkiej papryki i koperku. Wlewam mleko.
4. Bełtam widelcem.
5. Na drugim talerzu mieszam mąkę i bułkę.
6. Moczę kawałki najpierw w jajku, potem w bułce.
7. Smażę na rozgrzany maśle do uzyskania ciemno złotego koloru.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz