sobota, 25 stycznia 2014

Kotlety z piersi kurczaka

Witam,
zapraszam na typowego kotleta.


Będziecie potrzebować:

- dwie piersi z kurczaka,
- mleko (30 ml),
- mąka pszenna (75 gram),
- bułka tarta (75 gram),
- sól i pieprz,
- jajko,
- suszony koperek,
- papryka słodka,
- curry,


Wykonanie:

1. Piersi kurczaka oczyszczam i kroję na mniejsze części.

2. Wkładam do miski, solę i pieprzę.

3. Do głębokiego talerza wbijam jajko. Dosypuję do niego trochę soli, szczyptę curry i po łyżeczce słodkiej papryki i koperku. Wlewam mleko.

4. Bełtam widelcem.

5. Na drugim talerzu mieszam mąkę i bułkę.

 6. Moczę kawałki najpierw w jajku, potem w bułce.


7. Smażę na rozgrzany maśle do uzyskania ciemno złotego koloru.

Najlepiej smakują z gotowanymi ziemniakami i mizerią
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz