poniedziałek, 27 stycznia 2014

Warzywa z piekarnika

Witam,
zapraszam na niezwykły bukiet warzyw.


Będziecie potrzebować:

- brukselka mrożona (450 gram),
- kalafior mrożony (400 gram),
- pięć łyżek oliwy ziołowej,
- starta skórka z jednej cytryny,
- sól i pieprz,
- łyżeczka suszonego estragonu,
- trzy łyżki tartego sera.

Wykonanie:

1. Warzywa wysypuję do miski i czekam, aż rozmrozi się trochę z wierzchu.

2. Blachę do pieczenia smaruję oliwą.

3. Posypuję ją skórką z cytryny.

4. Dodaję sól, pieprz i estragon.

5. Wysypuję warzywa z miski. Mieszam tak, żeby dokładnie się obtoczyły w oliwie i przyprawach.

Zapiekam 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Upieczone warzywa posypuję serem. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz