Witam,
zapraszam na niezwykły bukiet warzyw.
Będziecie potrzebować:
- brukselka mrożona (450 gram),
- kalafior mrożony (400 gram),
- pięć łyżek oliwy ziołowej,
- starta skórka z jednej cytryny,
- sól i pieprz,
- łyżeczka suszonego estragonu,
- trzy łyżki tartego sera.
Wykonanie:
1. Warzywa wysypuję do miski i czekam, aż rozmrozi się trochę z wierzchu.
2. Blachę do pieczenia smaruję oliwą.
3. Posypuję ją skórką z cytryny.
4. Dodaję sól, pieprz i estragon.
5. Wysypuję warzywa z miski. Mieszam tak, żeby dokładnie się obtoczyły w oliwie i przyprawach.
Zapiekam 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C. Upieczone warzywa posypuję serem. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz