Witam,
zapraszam na flądrę w dostojnym wydaniu.
Będziecie potrzebować:
- dwa filety z flądry bez skóry,
- ciasto francuskie,
- sól i pieprz,
- cytryna,
- koperek i lubczyk suszony.
Wykonanie:
1. Bardzo dokładnie osuszone filety układam na cieście francuskim tak, jak na zdjęciu.
2. Posypuję je solą, pieprzem, suszonymi ziołami i polewam każdy odrobiną soku z cytryny.
3. Obkładam ciastem jak na zdjęciu. Uwaga! Z góry ryba musi być nie przykryta.
4. Brzegi ciasta zalepiam widelcem.
5. Układam na blaszce, na papierze do pieczenia.
6. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 minut.
Od razu podaję. Flądra nie nadaje się do ponownego odgrzewania. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz