piątek, 24 stycznia 2014

Flądra w cieście francuskim

Witam,
zapraszam na flądrę w dostojnym wydaniu.


Będziecie potrzebować:

- dwa filety z flądry bez skóry,
- ciasto francuskie,
- sól i pieprz,
- cytryna,
- koperek i lubczyk suszony.

Wykonanie:

1. Bardzo dokładnie osuszone filety układam na cieście francuskim tak, jak na zdjęciu.


2. Posypuję je solą, pieprzem, suszonymi ziołami i polewam każdy odrobiną soku z cytryny.

3. Obkładam ciastem jak na zdjęciu. Uwaga! Z góry ryba musi być nie przykryta.

4. Brzegi ciasta zalepiam widelcem.

 5. Układam na blaszce, na papierze do pieczenia.


6. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 20-25 minut.

Od razu podaję. Flądra nie nadaje się do ponownego odgrzewania. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz