Witam,
zapraszam na ziemniaki po włosku, ale inaczej.
Będziecie potrzebować:
- 600 gram małych ziemniaków,
- 10 ząbków czosnku,
- sól i pieprz,
- oliwa paprykowa oraz oliwa ziołowa,
- suszony estragon, tymianek i pietruszka,
- trzy łyżki tartego parmezanu.
Wykonanie:
1. Ziemniaki myję szczoteczką, osuszam, kroję na około 7 milimetrowe plasterki.
2. wrzucam do miski, dokładam nieobrany czosnek.
3. Dorzucam po dużej szczypcie suszonych ziół.
4. Polewam oliwami (po około 3 łyżki każdej).
5. Posypuję startym parmezanem. Mieszam.
6. Wysypuję na blachę do pieczenia i rozkładam każdy plaster osobno.
Piekę ziemniaki przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz