czwartek, 28 listopada 2013

Ziemniaki inaczej

Witam,
zapraszam na ziemniaki po włosku, ale inaczej.


Będziecie potrzebować:

- 600 gram małych ziemniaków,
- 10 ząbków czosnku,
- sól i pieprz,
- suszony estragon, tymianek i pietruszka,
- trzy łyżki tartego parmezanu.


Wykonanie:

1. Ziemniaki myję szczoteczką, osuszam, kroję na około 7 milimetrowe plasterki.


2. wrzucam do miski, dokładam nieobrany czosnek.

3. Dorzucam po dużej szczypcie suszonych ziół.

4. Polewam oliwami (po około 3 łyżki każdej).


5. Posypuję startym parmezanem. Mieszam.

6. Wysypuję na blachę do pieczenia i rozkładam każdy plaster osobno.

Piekę ziemniaki przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 220 stopni C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz