Witam,
zapraszam na przepyszny stek.
Będziecie potrzebować:
- stek z antrykotu około 350 gram,
- gałązka rozmarynu,
- 4 ząbki czosnku,
- sól i pieprz,
- garść suszonych podgrzybków,
- garść mrożonych kurek,
- kilkanaście małych pieczarek,
- puszka fasoli kolorowej,
- łyżka octu balsamicznego.
Wykonanie:
1. Mięso nacieram solą i pieprzem. Smażę na mocno rozgrzanej suchej patelni na pożądaną strukturę.
2. Mięso zdejmuję z patelni. Zawijam w folię aluminiową. Odstawiam żeby odpoczęło.
3. Podgrzybki zalewam połową szklanki wrzątku.
4. Na patelnię na chwilę wrzucam listki rozmarynu.
5. Po chwili wrzucam posiekane w plasterki ząbki czosnku.
10. Wlewam puszkę fasoli razem z zalewą. Dolewam wodę z muczenia podgrzybków i ocet balsamiczny. Duszę 5 minut.
11. Wkładam mięso, dolewam soki które z niego wypłynęły. Przykrywam pokrywką. Duszę jeszcze 3 minuty.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz