poniedziałek, 8 czerwca 2020

Puree cebulowe

Witam,
zapraszam na inne ziemniaki.


Będziecie potrzebować:

- ziemniaki 1 kg,
- cebula,
- dwa ząbki czosnku,
- masło,
- mleko,
- sól i pieprz.


Wykonanie:

1. Na łyżkę rozgrzanego masła wrzucam posiekaną cebulę.


2. Po chwili dorzucam pokrojone w plasterki ząbki czosnku.


3. Dokładam jeszcze łyżka masła.


4.Solę i pieprzę. Smażę jeszcze dłuższą chwilę.


5. Zalewam 3/4 szklanki mleka, zagotowuję.


6. Gdy trochę przestygnie, mielę dokładnie w blenderze.


7. Wlewam do ugotowanych i odparowanych ziemniaków.


8. Ugniatam łyżką do puree.


Od razu podaję.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz