Witam,
zapraszam na wiosenną nowalijkę.
Będziecie potrzebować:
- 300 gram rabarbaru,
- 120 gram masła,
- 100 gram cukru pudru,
- 25 gram cukru waniliowego,
- 2 jajka,
- 100 gram jogurtu naturalnego,
- 200 gram mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie:
1. Rabarbar obieram.
2. Kroję w kawałki długości 1 cm.
3. Odmierzam do miski miękkie masło.
4. Dodaję cukier puder.
5. i cukier z wanilią.
6. Miksuję wszystko mikserem.
7. Dodaję jajka i jogurt.
8. Znowu miksuję.
9. Dosypuję mąkę.
10. i proszek do pieczenia.
11. i znowu miksuję.
12. Dokładam pokrojony rabarbar. Delikatnie mieszam.
13. Przekładam do keksówki.
14. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 55 minut.
Po tym czasie wyjmuję i zostawiam do przestygnięcia.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz