środa, 17 czerwca 2020

Ciasto z rabarbarem

Witam,
zapraszam na wiosenną nowalijkę.


Będziecie potrzebować:

- 300 gram rabarbaru,
- 120 gram masła,
- 100 gram cukru pudru,
- 25 gram cukru waniliowego,
- 2 jajka,
- 100 gram jogurtu naturalnego,
- 200 gram mąki,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.


Wykonanie:

1. Rabarbar obieram.


2. Kroję w kawałki długości 1 cm.


3. Odmierzam do miski miękkie masło.


4. Dodaję cukier puder.




6. Miksuję wszystko mikserem. 


7. Dodaję jajka i jogurt.


8. Znowu miksuję.


9. Dosypuję mąkę.


10. i proszek do pieczenia.


11. i znowu miksuję.


12. Dokładam pokrojony rabarbar. Delikatnie mieszam.


13. Przekładam do keksówki.


14. Wstawiam do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 55 minut.


Po tym czasie wyjmuję i zostawiam do przestygnięcia.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz