Witam,
zapraszam na zupę.
Będziecie potrzebować:
- wędzona ryba,
- rosół drobiowy,
- oliwa paprykowa,
- sól i pieprz,
- pół czerwonej cebuli,
- ząbek czosnku,
- trochę marchwi i pietruszki,
- kawałek papryki,
- seler naciowy,
- por,
- koperek.
Wykonanie:
1. Cebulę podsmażam na oliwie paprykowej.
2. Dorzucam posiekane warzywa. Smażę chwilę często mieszając.
3. Zalewam bulionem, solę i pieprzę. Gotuję 25 minut. Odstawiam do wystygnięcia.
4. Ostygniętą zupę mielę blenderem.
5. Wkładam do niej kawałki ryby wędzonej. Zagotowuję.
6. Dorzucam koperek.
Podaję z grzankami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz