sobota, 11 maja 2019

Zupa porowa z wędzoną rybą

Witam,
zapraszam na zupę.


Będziecie potrzebować:

- wędzona ryba,
- rosół drobiowy,
- oliwa paprykowa,
- sól i pieprz,
- pół czerwonej cebuli,
- ząbek czosnku,
- trochę marchwi i pietruszki,
- kawałek papryki,
- seler naciowy,
- por,
- koperek.


Wykonanie:

1. Cebulę podsmażam na oliwie paprykowej.


2. Dorzucam posiekane warzywa. Smażę chwilę często mieszając.


3. Zalewam bulionem, solę i pieprzę. Gotuję 25 minut. Odstawiam do wystygnięcia.


4. Ostygniętą zupę mielę blenderem.


5. Wkładam do niej kawałki ryby wędzonej. Zagotowuję.


6. Dorzucam koperek.


Podaję z grzankami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz