Witam,
zapraszam na przedsmak Świąt.
Będziecie potrzebować:
- pięć jajek,
- majonez,
- jogurt naturalny,
- kapary,
- dwa dzwonka łososia wędzonego na gorąco,
- szczypiorek,
- pietruszka zielona.
Wykonanie:
1. Jajka gotuję na twardo, przekrawam wzdłuż na pół.
2. Żółtka wyjmuję do miseczki.
3. Dodaję do nich posiekany szczypiorek.
4. Łososia obieram ze skóry, wyjmuję wszystkie ości i drobne kawałeczki dorzucam do żółtek.
5. Dokładam jedną łyżkę jogurtu i dwie łyżki majonezu. Mieszam dokładnie.
6. Faszeruję białka.
7. Na każde jajko nakładam jednego kapara i trochę pietruszki.
Wstawiam do lodówki, żeby się wychłodziły.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz