piątek, 5 kwietnia 2019

Jajka faszerowane III

Witam,
zapraszam na przedsmak Świąt.


Będziecie potrzebować:

- pięć jajek,
- majonez,
- jogurt naturalny,
- kapary,
- dwa dzwonka łososia wędzonego na gorąco,
- szczypiorek,
- pietruszka zielona.


Wykonanie:

1. Jajka gotuję na twardo, przekrawam wzdłuż na pół.


2. Żółtka wyjmuję do miseczki. 


3. Dodaję do nich posiekany szczypiorek.


4. Łososia obieram  ze skóry, wyjmuję wszystkie ości i drobne kawałeczki dorzucam do żółtek.


5. Dokładam jedną łyżkę jogurtu i dwie łyżki majonezu. Mieszam dokładnie.


6. Faszeruję białka.


7. Na każde jajko nakładam jednego kapara i trochę pietruszki.


Wstawiam do lodówki, żeby się wychłodziły.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz