wtorek, 11 grudnia 2018

Makaron z boczkiem i tuńczykiem

Witam,
zapraszam na obiad.


Będziecie potrzebować:

- makaron,
- sól i pieprz,
- czarne oliwki,
- oliwa z oliwek,
- olej,
- tuńczyk w puszce w sosie własnym,
- boczek w plasterkach,
- świeża bazylia,
- ząbek czosnku,
- ser parmezan,
- orzeszki w puszce.


Wykonanie:

1. Boczek kroję na mniejsze kawałki.


2. Smażę na rumiano w gorącym oleju.


3. Do blendera wrzucam bazylię, garść orzeszków i obrany czosnek.


4. Dokładam 50 gram sera parmezan i 100 ml oliwy z oliwek.


5. Mielę. Solę i pieprzę.


6. Makaron gotuję al'dente.


7. Na rozgrzany olej wrzucam makaron, tuńczyka bez zalewy, usmażony boczek i pokrojone oliwki. Zalewam pesto.


Podgrzewam dłuższą chwilę ciągle mieszając.
Od razu podaję posypane parmezanem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz