Witam,
zapraszam na obiad.
Będziecie potrzebować:
- makaron,
- sól i pieprz,
- czarne oliwki,
- oliwa z oliwek,
- olej,
- tuńczyk w puszce w sosie własnym,
- boczek w plasterkach,
- świeża bazylia,
- ząbek czosnku,
- ser parmezan,
- orzeszki w puszce.
Wykonanie:
1. Boczek kroję na mniejsze kawałki.
2. Smażę na rumiano w gorącym oleju.
3. Do blendera wrzucam bazylię, garść orzeszków i obrany czosnek.
4. Dokładam 50 gram sera parmezan i 100 ml oliwy z oliwek.
5. Mielę. Solę i pieprzę.
6. Makaron gotuję al'dente.
7. Na rozgrzany olej wrzucam makaron, tuńczyka bez zalewy, usmażony boczek i pokrojone oliwki. Zalewam pesto.
Podgrzewam dłuższą chwilę ciągle mieszając.
Od razu podaję posypane parmezanem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz