wtorek, 16 października 2018

Bób z czosnkiem smażony w ziołach

Witam,
zapraszam na zjawiskową przekąskę.


Będziecie potrzebować:

- bób,
- dwa ząbki czosnku,
- oliwa,
- świeży koperek,
- świeży szczypiorek,
- świeża zielona pietruszka,
- suszona bazylia,
- suszone oregano,
- suszony tymianek.


Wykonanie:

1. Czosnek obieram i kroję w cienkie plasterki.


2. Bób gotuję al'dente. Odcedzam, ostudzam i obieram go.


3. Na zimną patelnię wrzucam po dużej szczypcie każdego zioła. Wstawiam na palnik, ogrzewam do momentu pierwszego zaskwierczenia świeżych ziół.


4. Dokładam plasterki czosnku, mieszam.


5. Wrzucam obrany bób i mieszam raz jeszcze. 


Smażę przez kilka minut. Podaję gorące.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz