Witam,
zapraszam na niezwykłą zupę.
Będziecie potrzebować:
- marchew 0,5 kg,
- cebula dymka,
- ząbek czosnku,
- sól i pieprz,
- papryka chilli w płatkach,
- śmietanka 30%,
- ser Brie,
- ser Gran Padano.
Wykonanie:
1. Na rozgrzane masło wrzucam posiekaną cebulkę.
2. Gdy cebula się zeszkli, dorzucam pokrojony czosnek.
3. Po chwili dorzucam obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Mieszam i kilka minut smażę.
4. Zalewam rosołem, sole i dużo pieprzę. Gotuję 25 minut.
5. Gdy ostygnie, blenduję bardzo dokładnie.
6. Dolewam około 100 ml śmietanki.
7. Sery kroję w drobną kostkę.
Do każdego talerza dorzucam po kilka kostek sera i posypuję papryką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz