środa, 26 września 2018

Zupa marchewkowa z serem Brie

Witam,
zapraszam na niezwykłą zupę.


Będziecie potrzebować:

- marchew 0,5 kg,
- cebula dymka,
- ząbek czosnku,
- sól i pieprz,
- papryka chilli w płatkach,
- śmietanka 30%,
- ser Brie,
- ser Gran Padano.


Wykonanie:

1. Na rozgrzane masło wrzucam posiekaną cebulkę.


2. Gdy cebula się zeszkli, dorzucam pokrojony czosnek.


3. Po chwili dorzucam obraną i pokrojoną w grube plastry marchew. Mieszam i kilka minut smażę.


4. Zalewam rosołem, sole i dużo pieprzę. Gotuję 25 minut.


5. Gdy ostygnie, blenduję bardzo dokładnie.


6. Dolewam około 100 ml śmietanki.


7. Sery kroję w drobną kostkę.


Do każdego talerza dorzucam po kilka kostek sera i posypuję papryką.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz