wtorek, 21 sierpnia 2018

Deser jeżynowy z serkiem ricotta

Witam,
zapraszam na pyszny deserek.


Będziecie potrzebować:

- 250 gram jeżyn,
- serek ricotta,
- cukier puder,
- żelatyna.


Wykonanie:

1. Do miski wkładam serek.


2. Dosypuję 50 gram cukru pudru.


3. Mieszam wszystko do momentu aż cukier się rozpuści. 


4. Jeżyny przekładam do miski (kilka zostawiam do dekoracji) i rozgniatam ja widelcem.


5. Przekładam do garnka i dosypuję 20 gram cukru. Wstawiam na palnik.


6. Gdy mus się już mocno zagrzeje wsypuję dwie łyżeczki żelatyny. Mieszam aż się rozpuści.


7. Lekko przestygnięty mus wlewam do sarka.


8. Mieszam niezbyt dokładnie.


Przekładam do miseczki, dekoruję jeżynami, wstawiam na około 2 godziny do lodówki.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz