Witam,
zapraszam za zupę z chińskim dodatkiem.
Będziecie potrzebować:
- oliwa truflowa,
- sól i pieprz,
- sos sojowy,
- młoda kapusta Pok - Choi,
- makaron ryżowy,
- trzy ząbki czosnku,
- ser mozzarella,
- imbir suszony.
Wykonanie:
1. Na odrobinie oliwy truflowej podsmażam pocięte w plasterki ząbki czosnku.
2. Dodaję pokrojone białe części liści kapusty, chwilę smażę.
3. Zalewam dwoma łyżkami sosu sojowego.
4. Solę, pieprzę i dosypuję szczyptę imbiru. Mieszam, chwilę smażę.
5. Dodaję pokrojone zielone części liści kapusty.
6. Zalewam bulionem. Zagotowuję.
7. Garnek przykrywam i gotuję jeszcze 20 minut.
8. Wyłączam palnik, wkładam do garnka makaron ryżowy.
Dosypuję sól jeszcze w razie potrzeby.
Dodaję tarty ser mozzarella już na talerzu.
Smacznego!










Brak komentarzy:
Prześlij komentarz