czwartek, 24 sierpnia 2017

Zupa z kapustą Pok - Choi

Witam,
zapraszam za zupę z chińskim dodatkiem.


Będziecie potrzebować:

- oliwa truflowa,
- sól i pieprz,
- sos sojowy,
- młoda kapusta Pok - Choi,
- makaron ryżowy,
- trzy ząbki czosnku,
- ser mozzarella,
- imbir suszony.


Wykonanie:

1. Na odrobinie oliwy truflowej podsmażam pocięte w plasterki ząbki czosnku.


2. Dodaję pokrojone białe części liści kapusty, chwilę smażę.


3. Zalewam dwoma łyżkami sosu sojowego.


4. Solę, pieprzę i dosypuję szczyptę imbiru. Mieszam, chwilę smażę.


5. Dodaję pokrojone zielone części liści kapusty.


6. Zalewam bulionem. Zagotowuję.


7. Garnek przykrywam i gotuję jeszcze 20 minut.


8. Wyłączam palnik, wkładam do garnka makaron ryżowy.


Dosypuję sól jeszcze w razie potrzeby.
Dodaję tarty ser mozzarella już na talerzu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz