wtorek, 29 sierpnia 2017

Camembert smażony w cieście kukurydzianym

Witam,
zapraszam na danie serowe.


Będziecie potrzebować:

- dwa serki camembert,
- sól i pieprz,
- jajko,
- śmietanka 18%,
- mąka kukurydziana,
- płatki kukurydziane,
- czubrica, oregano, curry,
- olej do smażenia.


Wykonanie:

1. Do blendera wrzucam dwie łyżki mąki kukurydzianej.


2. Dosypuję po szczypcie czubricy, oregano i curry, pierzu i soli.


3. Do tego dodaję trzy łyżki płatków kukurydzianych.


4. Mielę wszystko dłuższą chwilę.


5. Do głębokiego talerza wbijam jajko, dolewam 100 ml śmietanki, sól i pieprz. Mieszam dokładnie.


6. Kukurydziane płatki wysypuję na drugi talerz. Panieruję raz w jajku, raz w płatkach.


7. Smażę w rozgrzanym oleju na rumiano.


Podaję gorące.
Powodzenia!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz