czwartek, 27 lipca 2017

Czekoladowe łyżeczki III

Witam,
zapraszam na kolejny zjawiskowy dodatek.


Będziecie potrzebować:

- czekolada gorzka,
- czekolada biała,
- mini pianki marshmallow,
- cynamon, gwiazdki anyżu, laska wanilii,
- dekoracje cukiernicze.


Wykonanie:

1. Gorzką czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej.


2. Wylewam ją do formy na łyżeczki. Odstawiam żeby stężała (nie do lodówki!).


3. Odrobinę białej czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej.


4. Gotowe łyżeczki wyjmuję z formy.


5. Każdą napełniam białą czekoladą.


6. A następnie wkładam w jeszcze ciekłą czekoladę kawałek cynamonu, pianki i dekoracje cukiernicze. Wstawiam do lodówki, żeby całkowicie zastygło.


7. Łyżeczki doskonale nadają się do małych filiżanek z gorącym cappuccino.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz