Witam,
zapraszam na kolejny zjawiskowy dodatek.
Będziecie potrzebować:
- czekolada gorzka,
- czekolada biała,
- mini pianki marshmallow,
- cynamon, gwiazdki anyżu, laska wanilii,
- dekoracje cukiernicze.
Wykonanie:
1. Gorzką czekoladę roztapiam w kąpieli wodnej.
2. Wylewam ją do formy na łyżeczki. Odstawiam żeby stężała (nie do lodówki!).
3. Odrobinę białej czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej.
4. Gotowe łyżeczki wyjmuję z formy.
5. Każdą napełniam białą czekoladą.
6. A następnie wkładam w jeszcze ciekłą czekoladę kawałek cynamonu, pianki i dekoracje cukiernicze. Wstawiam do lodówki, żeby całkowicie zastygło.
7. Łyżeczki doskonale nadają się do małych filiżanek z gorącym cappuccino.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz