Witam,
zapraszam na nietypowy barszcz.
Będziecie potrzebować:
- 1,5 kg buraków,
- sól i pieprz,
- dwa jajka,
- pół cytryny,
- tymianek,
- majeranek.
Wykonanie:
1. Buraki myję dokładnie .
2. Zawijam w folię aluminiową każdego osobno.
3. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 20 minut.
4. Po tym czasie wyjmuję buraki z piekarnika, każdego rozwijam z foli i zostawiam na kilka chwil żeby przestygły.
5. Buraki obieram i kroję na drobniejsze części.
6. Zalewam bulionem.
7. Dosypuję po trochu ziół oraz wciskam sok z cytryny.
8. Mielę wszystko blenderem.
Zagotowuję. Podaję i solą i pieprzem oraz z ugotowanym na twardo jajkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz