czwartek, 20 lipca 2017

Barszcz z pieczonych buraków

Witam,
zapraszam na nietypowy barszcz.


Będziecie potrzebować:

- 1,5 kg buraków,
- sól i pieprz,
- dwa jajka,
- pół cytryny,
- tymianek,
- majeranek.


Wykonanie:

1. Buraki myję dokładnie .


2. Zawijam w folię aluminiową każdego osobno.


3. Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na 20 minut.


4. Po tym czasie wyjmuję buraki z piekarnika, każdego rozwijam z foli i zostawiam na kilka chwil żeby przestygły.


5. Buraki obieram i kroję na drobniejsze części.


6. Zalewam bulionem.


7. Dosypuję po trochu ziół oraz wciskam sok z cytryny.


8. Mielę wszystko blenderem.


Zagotowuję. Podaję i solą i pieprzem oraz z ugotowanym na twardo jajkiem.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz