Witam,
zapraszam na tradycyjne danie.
Będziecie potrzebować:
- ligawa wołowa (500 gram),
- cebula,
- musztarda,
- sól i pieprz,
- mąka,
- liście laurowe,
- ziele angielskie.
Wykonanie:
1. Mięso myję i kroję w poprzek włókien w 1 centymetrowe plastry.
2. Solę i pieprzę, odkładam na około 30 minut.
3. Za pomocą pędzelka smaruję delikatnie musztardą po obu stronach plastra.
4. Panieruję dokładnie w mące.
5. Na maśle obsmażam panierowane bitki.
6. Zdejmuję bitki i wrzucam na ten sam tłuszcz posiekaną cebulę.
7. Do zeszklonej cebuli przekładam bitki.
8. Dokładam ziele angielskie i liść laurowy.
9. Zalewam litrem wody.
10. Przykrywam i duszę 1,5 godziny.
Doprawiam tuż przed podaniem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz