środa, 28 czerwca 2017

Zupa z białych warzyw z oliwą truflową

Witam,
zapraszam na zupę z oryginalnymi dodatkami.


Będziecie potrzebować:

- sól i pieprz,
- oliwa truflowa,
- śmietana 18 %,
- marchewka z bulionu,
- około 1 kg białych warzyw (u mnie ziemniaki, kalafior, seler, pietruszka i żółta fasolka szparagowa),
- czarnuszka,
- pestki dyni, słonecznik,
- zielona pietruszka.


Wykonanie:

1. Bulion wlewam do garnka, dodaję obrane ziemniaki.


2. Oraz dodaję pozostałe, obrane i pokrojone warzywa.


3. Solę i pieprzę, gotuję 30 minut.


4. W międzyczasie podsmażam pestki dyni, czarnuszkę i słonecznik na suchej patelni.


5. Przestygniętą zupę blenduję.


6. Dolewam odrobinę śmietany i pokrojoną w plasterki marchewkę. Podgrzewam nie zagotowując.


Rozlewam do miseczek. Ozdabiam prażonymi pestkami, łyżką oliwy truflowej i posiekaną zieloną pietruszką. 
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz