Witam,
zapraszam na zupę z oryginalnymi dodatkami.
Będziecie potrzebować:
- sól i pieprz,
- oliwa truflowa,
- śmietana 18 %,
- marchewka z bulionu,
- około 1 kg białych warzyw (u mnie ziemniaki, kalafior, seler, pietruszka i żółta fasolka szparagowa),
- czarnuszka,
- pestki dyni, słonecznik,
- zielona pietruszka.
Wykonanie:
1. Bulion wlewam do garnka, dodaję obrane ziemniaki.
2. Oraz dodaję pozostałe, obrane i pokrojone warzywa.
3. Solę i pieprzę, gotuję 30 minut.
4. W międzyczasie podsmażam pestki dyni, czarnuszkę i słonecznik na suchej patelni.
5. Przestygniętą zupę blenduję.
6. Dolewam odrobinę śmietany i pokrojoną w plasterki marchewkę. Podgrzewam nie zagotowując.
Rozlewam do miseczek. Ozdabiam prażonymi pestkami, łyżką oliwy truflowej i posiekaną zieloną pietruszką.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz