środa, 10 maja 2017

Warzywny krupnik z kurkami

Witam,
zapraszam na kuchnię wegetariańską.


Będziecie potrzebować:

- torebka kaszy,
- 200 gram kurek,
- pół cukinii,
- dwie garście groszku,
- marchewka z bulionu,
- sól,
- brokuł (również jego łodyga),
- sok z cytryny,
- koperek.


Wykonanie:

1. Do garnka wlewam bulion i wrzucam marchew.


2. Dorzucam kwiatki brokuła.


3. Wkrawam łodygę brokuła.


4. oraz obrana cukinię. Gotuję pół godziny, odstawiam do ostygnięcia.


5. Mielę blenderem.


6. Wsypuję kaszę, gotuję 20 minut.


7. Wsypuję kurki i gotuję całość 10 minut.


8. Dorzucam groszek, posiekany koperek i sól, gotuje jeszcze 5 minut.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz