środa, 26 kwietnia 2017

Kotlety rybne z suszonymi pomidorami

Witam,
zapraszam na wariacje z rybami.


Będziecie potrzebować:

- filety z dorsza lub halibuta (350 gram),
- bułka tarta,
- mąka,
- koperek,
- sól i pieprz,
- mleko,
- papryka słodka,
- jajko,
- czarnuszka,
- kawałek suchej bułki,
- pomidory suszone w oleju.


Wykonanie:

1. Rozmrożone i osuszone ryby kroję na mniejsze części i wrzucam do blendera.


2. Bułkę zamaczam w mleku.


3. Do ryby dodaję trochę papryki, pieprzu, soli i czarnuszki.


4. Mielę dokładnie i dość długo.


5. Dokładam do niej pomidora (4 kawałki na 350 gram ryby) oraz jajko. Mielę jeszcze chwilę.


6. Wykładam do miski zmieloną rybę, odciśniętą bułkę i trochę pokrojonego koperku. Ugniatam dokładnie i formuje kotlety.


7. Obtaczam je w mące i w bułce tartej.


8. Smażę na rozgrzanym oleju z pomidorów na złoto.


Podaję z cząstką cytryny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz