Witam,
zapraszam na wariacje z rybami.
Będziecie potrzebować:
- filety z dorsza lub halibuta (350 gram),
- bułka tarta,
- mąka,
- koperek,
- sól i pieprz,
- mleko,
- papryka słodka,
- jajko,
- czarnuszka,
- kawałek suchej bułki,
- pomidory suszone w oleju.
Wykonanie:
1. Rozmrożone i osuszone ryby kroję na mniejsze części i wrzucam do blendera.
2. Bułkę zamaczam w mleku.
3. Do ryby dodaję trochę papryki, pieprzu, soli i czarnuszki.
4. Mielę dokładnie i dość długo.
5. Dokładam do niej pomidora (4 kawałki na 350 gram ryby) oraz jajko. Mielę jeszcze chwilę.
6. Wykładam do miski zmieloną rybę, odciśniętą bułkę i trochę pokrojonego koperku. Ugniatam dokładnie i formuje kotlety.
7. Obtaczam je w mące i w bułce tartej.
8. Smażę na rozgrzanym oleju z pomidorów na złoto.
Podaję z cząstką cytryny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz