Witam,
zapraszam na wyjątkową zupę.
Będziecie potrzebować:
- bulion na skrzydełkach,
- marchewka z bulionu,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- ziemniak,
- szynka włoska,
- dwie cebulki dymki,
- bułka razowa,
- główka czosnku,
- ser garn padano lub cheddar,
- szczypiorek.
Wykonanie:
1. Obranego i umytego ziemniaka kroję w kostkę. Wrzucam do garnka.
2. Do niego dodaję pokrojone w talarki cebulki.
3. Dodaję też pokrojone na połówki ząbki czosnku.
4. Solę, pieprzę i posypuje odrobiną majeranku.
5. Zalewam bulionem.
6. Dodaję pokrojoną w paski szynkę i gotuję na średnim palniku przez 35 minut.
7. Na koniec gotowania dodaje marchewkę i posiekany szczypiorek.
8. Pokrojoną w kostki bułkę podsmażam na oliwie.
9. Zupę rozlewam na talerze. Każdą posypuję odrobiną tartych serów i grzankami.
Smacznego!


Brak komentarzy:
Prześlij komentarz