piątek, 28 kwietnia 2017

Zupa czosnkowa z szynką i razowymi grzankami

Witam,
zapraszam na wyjątkową zupę.


Będziecie potrzebować:

- bulion na skrzydełkach,
- marchewka z bulionu,
- sól i pieprz,
- oliwa,
- ziemniak,
- szynka włoska,
- dwie cebulki dymki,
- bułka razowa,
- główka czosnku,
- ser garn padano lub cheddar,
- szczypiorek.


Wykonanie:

1. Obranego i umytego ziemniaka kroję w kostkę. Wrzucam do garnka.


2. Do niego dodaję pokrojone w talarki cebulki.


3. Dodaję też pokrojone na połówki ząbki czosnku.


4. Solę, pieprzę i posypuje odrobiną majeranku.


5. Zalewam bulionem.


6. Dodaję pokrojoną w paski szynkę i gotuję na średnim palniku przez 35 minut.


7. Na koniec gotowania dodaje marchewkę i posiekany szczypiorek.


8. Pokrojoną w kostki bułkę podsmażam na oliwie.


9. Zupę rozlewam na talerze. Każdą posypuję odrobiną tartych serów i grzankami.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz