Witam,
zapraszam na pizzę po raz enty.
Będziecie potrzebować:
- cztery ząbki czosnku,
- ser camembert Zioła Prowansalskie,
- ser lazur z niebieską pleśnią,
- ser żółty z bazylią,
- ser żółty.
Wykonanie:
1. Czosnek lekko podpiekam w nagrzanym do 50 stopni C piekarniku, około 20 minut.
2. Ciasto rozwałkowuję na blaszce do pieczenia.
3. Smaruję je sosem czosnkowym.
4. Rozkładam na cieście ser żółty.
5. Dodaję też drobno posiekany lazur.
6. oraz cienkie cząstki camemberta.
7. Na wierzchu układam przestygnięty i pokrojony w cienkie plasterki czosnek.
8. Całość dość obficie posypuję utartym serem z bazylią.
Piekę w piekarniku rozgrzanym do 230 storni C przez 17 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz