Witam,
zapraszam na grilla.
Będziecie potrzebować:
- rozbratel wołowy bez kości 300 gram,
- sól i pieprz,
- musztarda,
- dwie cebule dymki,
- dwa ząbki czosnku,
- papryka słodka i ostra,
- lubczyk, czubrica, estragon.
Wykonanie:
1. Do miski wsypuję po łyżeczce estragonu, lubczyku, czubricy i papryki słodkiej oraz pół łyżeczki papryki ostrej.
2. Dokładam dwie łyżki musztardy, sól, pieprz, pokrojoną w półplasterki cebulę i pokrojony w cienkie plasterki czosnek.
3. Zalewam wszystko 100 ml oliwy.
4. Mieszam dokładnie.
5. Wkładam do miski rozbratel, obtaczam. Odstawiam do lodówki na całą noc.
6. Następnego dnia obsmażam mięso na odrobinie rozgrzanej oliwy.
7. Układam na grillu. Piekę 1 godzinę z funkcją termoobiegu w temperaturze 220 stopni C.
Pokrojoną w cienki plastry wołowinę można wykorzystać do gyrosa w Metaxie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz