Witam,
zapraszam na pyszny deser.
Będziecie potrzebować:
- galaretka (u mnie cytrynowa),
- serek homogenizowany waniliowy,
- śmietanka 30 %,
- żelatyna,
- dekoracje cukiernicze.
Wykonanie:
1. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku. Odstawiam do ostygnięcia.
2. Wnętrza babeczek wysypuję odrobiną deklaracji cukierniczych.
3. Do miseczki wsypuję dwie łyżeczki żelatyny.
4. Zalewam zimną wodą tak, aby nie wystawała wyżej niż 3 mm ponad linię żelatyny. Zostawiam do napęcznienia.
5. Ostygniętą galaretką napełniam foremki do babeczek, do 2/3 wysokości.
6. Zagotowuję pół kubka śmietanki. Rozpuszczam w niej napęczniałą żelatynę.
7. Dopełniam kubek serkiem waniliowym. Mieszam dokładnie.
8. Serkiem napełniam zastygnięte galaretki.
9. Wstawiam do lodówki na minimum godzinę.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz