piątek, 3 lipca 2015

Galaretkowe babeczki

Witam,
zapraszam na pyszny deser.


Będziecie potrzebować:

- galaretka (u mnie cytrynowa),
- serek homogenizowany waniliowy,
- śmietanka 30 %,
- żelatyna,
- dekoracje cukiernicze.


Wykonanie:

1. Galaretkę rozpuszczam w szklance wrzątku. Odstawiam do ostygnięcia.


2. Wnętrza babeczek wysypuję odrobiną deklaracji cukierniczych.


3. Do miseczki wsypuję dwie łyżeczki żelatyny.


4. Zalewam zimną wodą tak, aby nie wystawała wyżej niż 3 mm ponad linię żelatyny. Zostawiam do napęcznienia.


5. Ostygniętą galaretką napełniam foremki do babeczek, do 2/3 wysokości.


6. Zagotowuję pół kubka śmietanki. Rozpuszczam w niej napęczniałą żelatynę.


7. Dopełniam kubek serkiem waniliowym. Mieszam dokładnie.


8. Serkiem napełniam zastygnięte galaretki.


9. Wstawiam do lodówki na minimum godzinę.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz