Witam,
zapraszam na wielkanocne śniadanie.
Będziecie potrzebować:
- cztery jajka,
- oliwki czarne,
- kawałek czerwonej papryki,
- marchewka i pietruszka ugotowane w bulionie,
- gotowany kurczak (ja akurat mam udka z bulionu),
- zielona pietruszka,
- pół cytryny,
- żelatyna.
Wykonanie:
1. Przygotowuję osiem mufinek. W każdą wkładam plasterek pietruszki i dwa plasterki marchewki.
2. Posypuję posiekaną pietruszką.
3.Dodaję pokrojoną drobno paprykę.
4. Dodaję też po jednej pokrojonej oliwce i trochę mięsa z kurczaka.
5. Trzy łyżki żelatyny zalewam odrobiną zimnej wody.
7. Gdy już napęcznieje, rozpuszczam ją w 200 ml wrzącego bulionu.
Ostygniętym bulionem z żelatyną zalewam mufinki. Na wierzchu układam plasterki ugotowanego na twardo jajka.
Wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz