poniedziałek, 6 lipca 2015

Galaretki wielkanocne

Witam,
zapraszam na wielkanocne śniadanie.


Będziecie potrzebować:

- cztery jajka,
- oliwki czarne,
- kawałek czerwonej papryki,
- marchewka i pietruszka ugotowane w bulionie,
- gotowany kurczak (ja akurat mam udka z bulionu),
- zielona pietruszka,
- pół cytryny,
- żelatyna.


Wykonanie:

1. Przygotowuję osiem mufinek. W każdą wkładam plasterek pietruszki i dwa plasterki marchewki.


2. Posypuję posiekaną pietruszką.


3.Dodaję pokrojoną drobno paprykę.


4. Dodaję też po jednej pokrojonej oliwce i trochę mięsa z kurczaka.


5. Trzy łyżki żelatyny zalewam odrobiną zimnej wody.


7. Gdy już napęcznieje, rozpuszczam ją w 200 ml wrzącego bulionu.


Ostygniętym bulionem z żelatyną zalewam mufinki. Na wierzchu układam plasterki ugotowanego na twardo jajka.

Wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz