Witam,
zapraszam na pyszną pastę.
Będziecie potrzebować:
- majonez,
- por,
- jajko,
- 150 gram pieczonego pstrąga,
- ogórki korniszon,
- sól i pieprz,
- ser żółty (10 gram),
- ser gracki typu feta,
- szczypiorek,
- koperek.
Wykonanie:
1. Pstrąga dzielę na malutkie kawałki, odbieram od razu wszystkie ości.
2. Dosypuję dwie garści posiekanego szczypioru.
3. Dodaję też drobno posiekany por.
4. oraz trochę koperku.
5. Wrzucam pokrojone w drobną kostkę cztery ogórki korniszon.
6. Z sera greckiego odkrawam około 1/4.
7. Rozkruszam go w palcach i dodaję do pasty.
8. Dodaję też pokrojone w kostkę ugotowane jajko.
9. Wlewam łyżkę oliwy.
10. Dokładam utarty na tarce żółty ser.
11. Dodaję trzy łyżki majonezu.
12. Solę i pieprzę do smaku.
Pasta dobrze też smakuje jako sałatka.
Smacznego!
Zdjęcie tytułowe pochodzi ze strony breakfast.blox.pl

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz