wtorek, 30 czerwca 2015

Pasta rybna z jajkami i serami

Witam,
zapraszam na pyszną pastę.


Będziecie potrzebować:

- majonez,
- por,
- jajko,
- 150 gram pieczonego pstrąga,
- ogórki korniszon,
- sól i pieprz,
- ser żółty (10 gram),
- ser gracki typu feta,
- szczypiorek,
- koperek.


Wykonanie:

1. Pstrąga dzielę na malutkie kawałki, odbieram od razu wszystkie ości.


2. Dosypuję dwie garści posiekanego szczypioru.


3. Dodaję też drobno posiekany por.


4. oraz trochę koperku.


5. Wrzucam pokrojone w drobną kostkę cztery ogórki korniszon.


6. Z sera greckiego odkrawam około 1/4.


7. Rozkruszam go w palcach i dodaję do pasty.


8. Dodaję też pokrojone w kostkę ugotowane jajko.


9. Wlewam łyżkę oliwy.


10. Dokładam utarty na tarce żółty ser.


11. Dodaję trzy łyżki majonezu.


12. Solę i pieprzę do smaku.


Pasta dobrze też smakuje jako sałatka.
Smacznego!

Zdjęcie tytułowe pochodzi ze strony breakfast.blox.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz